Begär offert

Fyll i fälten nedan

  Bli uppringd

  Fyll i ditt telefonnummer

   Familjerätt

   Hjälp & råd inom familjerätt

   Långt många fler än vad man kanske skulle kunna tro har eller kommer någon gång befinna sig i en situation där de behöver hjälp och stöd utav en riktigt bra familjerättsadvokat. Ofta så handlar det om bistånd i form av juridiska råd under en separation, men det kan också gälla arvsrätt, en bodelning eller barnfrågor som rör adoption, faderskap, umgängesrätt o.s.v. Kanske ska Du snart ingå samboskap och skulle vilja upprätta ett avtal rörande den gemensamma bostaden. Kanske befinner Du dig i giftastider med barn från tidigare förhållande och undrar vad som gäller med nya makar och ”särkullbarn”. Eller så står du just nu inför en skilsmässa och behöver råd och hjälp med själva juridiken kring er separationen. Vem ska bo kvar? Hur ska den eventuella bodelningen se ut och vart ska barnen bo fortsättningsvis? Frågorna kan vara många liksom området i sig är brett, men oavsett vad det gäller så kan jag finnas där för att räta ut eventuella frågetecken och stötta Dig genom processen.

   Min roll som advokat är här att förmedla samt reglera de juridiska rättigheterna och skyldigheterna familjemedlemmar emellan för att på så vis hjälpa till med att reda ut frågetecken och problem. Jag hjälper dig gärna genom att bistå med råd men framförallt juridiskt genom att exempelvis hantera kontakten till motparten samt dennes advokat och representera Dig och Din sida i rätten om frågan skulle gå så långt så att den hamnar där. Givetvis kan jag som familjerättsadvokat också bistå med upprättandet av diverse olika handlingar och avtal så som exempelvis testamenten, gåvobrev, äktenskapsförord och samboavtal.

   Äktenskapsskillnad, bodelning och vårdnad

   I samband med en separation är det många saker som plötsligt ställs på sin spets och det uppkommer inte allt för sällan diskussioner kring vem som ska bo kvar, hur vårdnaden ska delas upp och hur man ska lösa boende samt umgänge för barnen. I tvister likt dessa kan det definitivt underlätta, eller som i vissa fall rent av bli nödvändigt med ett juridiskt biträde då okunskap och eventuella heta känslor kan leda till en ytterligare förvärrad situation med allvarliga konsekvenser. I värsta fall skapar man ett ännu värre kaos kring sin redan turbulenta situation vilket missgynnar samtliga parter, inte minst barnen.

   Så mycket mer än bara juridiska kunskaper

   Att arbeta inom familjerätt är speciellt på många sätt då det faktiskt handlar om så mycket mer än bara juridiska frågor. Här står enskilda människors livsöden på spel vilket också ställer högre krav på min förståelse liksom rutin som familjerättsadvokat och inte bara min specialistkunskap.

   Efter flera år som familjerättsadvokat har jag all den erfarenheten som krävs för att snabbt sätta mig in i ett ärende och se på det ur samtligas perspektiv. Behöver Du hjälp för att så smidigt och smärtfritt som möjligt ta Dig och alla inblandade ur den jobbiga position ni hamnat i? Tveka då inte utan kontakta mig så ska jag göra allt för att guida och vägleda Dig rätt i Ditt ärende, Din situation.